Kivi-juhlat esitti kesällä 2014

Aleksis Kivi

"Jos pitäisi määritellä, mitä on kesäteatteri parhaimmillaan, niin Taaborinvuoren kesäteatterin Aleksis Kivi olisi aivan malliesimerkki." (HS / Maria Säkö 13.06.2013)

pieniflyer.jpg

Ohjaus: Samuli Reunanen

Musiikki: Iiro Ollila

Puvustus: Marjaana Laajakoski

Ohjaajan ja säveltäjän assistentti: Irja RättöVeijo Meri kirjoitti vuonna 1973 teoksen Aleksis Stenvallin elämä ja seuraavana vuonna siihen pohjautuvan näytelmän Aleksis Kivi, joka nähtiin ensimmäistä kertaa Kivi-juhlilla kesällä 2013. Paljon kehuja saanut näytelmä nähtiin Taaborinvuorella yleisön toiveesta myös kesällä 2014, Kiven 180-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Tuotanto oli teatteria, jossa musiikilla oli dramaturgisesti keskeinen rooli. Luvassa oli siis vahvaa näyttämötaidetta, vaikuttavaa kuoromusiikkia ja Kiven runoihin sävellettyjä kantaesityksiä viisihenkisen orkesterin säestämänä. Varsinaisia laulutekstejä Veijo Meri ei näytelmäänsä kirjoittanut, mutta oikeastaanhan Kivi on itse kirjoittanut omat laulunsa. Mikäpä olisikaan sopivampaa kuin antaan Aleksis Kivestä kertovan näytelmän laulutekstien virrata kirjailijan itsensä kynästä! Esityksessä kuultiin uusina sävellyksinä mm. Sydämeni laulu, Oravan laulu, Onnelliset ja Kaukametsä.

Esityksiä saattoi seurata katetusta katsomosta Kiven lapsuuden autenttisilla leikkipaikoilla Taaborinvuorella - paikassa, missä historia ja teatteri kohtaavat omalla ainutkertaisella ja alkuvoimaisella tavalla.

23.jpgKuva: Asta Karell