Kivi-juhlien blogi
Blogissa pääset seuraamaan Kivi-juhlien toimintaa ja tuotannon valmistumista eri näkökulmista.

1953.jpg


Blogimerkinnät kesän 2014 produktiosta Aleksis Kivi löytyvät täältä.
Blogimerkinnät kesän 2013 produktiosta Aleksis Kivi löytyvät täältä.


Kivi-juhlat valloittaa myös sosiaalisen median!

Meitä voi seurata nettisivujen lisäksi Facebookissa, jonne lisäämme kuvia, linkitämme lehtijuttuja, ilmoitamme ajankohtaisimmista asioista, viestimme yleisölle... Meitä voi seurata nyt myös Instagramissa, jonne lisäämme tunnelmapaloja harjoituksista, esityksistä, talkoista ja muista tapahtumista. Videoita voitte katsella Youtubesta.

Nyt haastammekin teidät: lisätkää someen kuvanne Taaborilta ja liittäkää mukaan #kivijuhlat, niin mekin löydämme ne! ;)


27.6.2015 Nuorena Kivi-juhlilla

Kirjoitus: Nummisuutareissa mukana olevat 13-14-vuotiaat Emma ja Senni

Millaista on olla nuorena Kivi-juhlilla? No, me emme ainakaan koe asemaamme kovinkaan erilaiseksi vanhempiin ja kokeneempiin näyttelijöihin verrattuna, mutta luonnollisesti ikä, sekä tietenkin kokemus vaikuttavat roolitukseen, mutta voimme vakuuttaa, että tekemistä riittää kaikenikäisille.

Jokaiselle löytyy varmasti mieleistänsä puuhaa, niin näyttämöltä kuin talkootöidenkin parissa. Harjoitusten avulla olemme oppineet paljon kärsivällisyyttä, josta on varmasti hyötyä jatkossa. Lisäksi me nuoret olemme saaneet jo vähän kokemusta näytelmätyöskentelystä. Olemme oppineet paljon ohjaajalta ja vanhemmilta näyttelijöiltä.

Taaborin suuresta ja loistavasta joukosta löytyy varmasti jokaiselle mukavaa juttuseuraa, ja hyvästä mielestä huolen pitää Taaborin raikas ja kaunis luonto.
Taaborilla nähdään!


26.6.2015 Ensi-ilta takana!

enskari1.jpg

Kiitos ihanalle ensi-iltayleisöllemme useista raikuvista aplodeista! Nummisuutareiden väki kiipeää Taaborille jälleen huomenna ja sunnuntaina, viikonlopun esitykset alkavat klo 15. Lippuja saa edelleen NetTicketistä tai käteisellä parkkipaikan lippukopilta ennen esitystä.

enskari2.jpg

Ensi-iltayleisön iloksi väliajalla saatiin yllättäen nauttia Tuia Palosen ja Anu Lähdekorven Kaksi kuningasta -minikonsertista! He esittivät kaksi Aleksis Kiven ja kaksi Eino Leinon runoon sävellettyä laulua.

enskari3.jpg

Kivi-juhlien tuotteita on esitysten aikana myynnissä tänäkin kesänä - nyt uutuutena lasten Nummisuutarit -t-paidat punaisena ja valkoisena! Hintaa niillä on vain 15€. Aikuisten mustia Nummisuutarit- ja A.Kivi -t-paitoja on vielä jäljellä muutamia kokoja, niiden hinta on 10€.  Uutena tuotteena mainittakoon myös tuunatut, ekologiset kangaskassit: Selman juonet -kangaskassien toiselle puolelle on nurmijärveläisnuoret painaneet Eskon hatun! Kangaskassien hinta on 3€ tai kaksi kappaletta viidellä eurolla. Lisäksi myynnissä on mm. kirjoja, istuinalusia, heijastimia ja tietysti käsiohjelmia!

enskari4.jpg

enskari5.jpg


25.6.2015 Terveisiä Karrin takaa eli kesän paras juttu

Taaborinvuoren näyttämön suurin rakennus on nimeltään Karrin talo, arvaattekin ehkä, että se on nimetty Nummisuutareiden Karrin isännän mukaan joskus aikoinaan. Rakennuksen sisällä ja takana näyttelijät odottelevat esityksen alkamista ja omaa vuoroaan astua näyttämölle. On ollut näytelmiä, joissa lähes kaikki ovat lähes koko ajan näyttämöllä, sekä sellaisia sovituksia, joissa esimerkiksi jokin joukkokohtauksissa esiintyvä väki (usein aiemmin esimerkiksi Nummisuutareissa hääväki) ei esiinny yhden kohtauksensa jälkeen muualla kuin loppukiitoksissa. Tällöin "Karrin takana" ehditään viettää aikaa kesän aikana tuntikaupalla - mikä ei ole koskaan ollut mikään huono vaihtoehto sekään! Onpa siellä mm. neulottu ohjaajalle lahjaksi milloin lapasia, milloin mattoa niin, että kaikki saivat osallistua. Yhteishenki on poikkeuksetta loistava! 

Alla pieni vilaus elämään Karrin takana tämän produktion aikana!

Jaanaa näyttelevä Emma Lounela, miten päädyit Kivi-juhlille? Mitkä tunnelmat ensi-illan lähestyessä?

Emma Lounela: Mehän päädyimme lähtemään porukalla castingeihin sisko, isä ja minä. (50% perheestä mukana, jee!) Onneksi menimme, koska tää on ollut kaikinpuolin aivan ihana kokemus ja olen oppinut Atron ohjauksessa paljon lisää! Nyt vois luulla, että jännittää enska ja esitykset, mut mua enemmän pelottaa tän projektin loppuminen: Olen ehkä -hieman- edellä asioista :P

Mahtava työryhmä, hauska komedia ja muikeat muistot - voisin sanoa, että tää on kesän paras juttu.
Alla olevat kuvat ja kuvatekstit: Emma Lounela

62.jpg
Topias ja Sepeteus (isäni), joista olemme käyttäneet lempinimiä Tobu ja Sebu, vertailevat vatsojansa.

32.jpg

Karrin isäntä/metsänheppu sekä kylän tyttö (siskoni) ottivat korppukisan.

24.jpg

Metsän olennot sulautuvat aika hyvin maastoon!

14.jpg

Kristo poseeraa metsänneidon kanssa.

Lisäksi muutamia yksittäiskuvia:

42.jpg

52.jpg

72.jpg

82.jpg

Ensi-ilta perjantaina 26.6. klo 18 - lippuja saa myös käteisellä portilta ennen esityksiä!


22.6.2015 Ensi-ilta lähestyy!

k0.jpgKuva Facebookista.

Nummisuutareiden ensi-ilta on jo tämän viikon perjantaina! Me täällä Kivi-juhlilla emme malttaisi odottaa edes perjantaihin, sen verran hienon ja ennen kaikkea hauskan teatteriesityksen olemme teille valmistaneet! Luvassa on komediaa, joten pari tuntia Taaborilla tulee lentämään kuin siivillä! Sekä Facebook-sivullamme että nettisivujen kuva-albumissamme on nyt nähtävillä kymmeniä kuvia viimeisimmistä harjoituksista, käykäähän vilkaisemassa. Lipuista tuskin tarvitsee enää erikseen muistuttaa: NetTicketistähän niitä saa ja ennen esityksiä käteisellä portiltakin vielä (paitsi 13.8. esityshän on jo loppuunmyyty). Tulkaa vaikka isommallakin porukalla viettämään hauskaa kesäistä iltaa ihaniin maisemiin!

Sydämellisesti tervetuloa!


4.4.2015 Harjoituskausi hyvässä vauhdissa!

Kesäkuussa ensi-iltansa saavaa Nummisuutareita on jo harjoiteltu kiivaasti. Näyttelijät opettelevat vuorosanojaan, harjoittelevat kohtauksia yksin ja yhdessä. Puvustajalla on kädet täynnä töitä, kuten kaikilla kivijuhlalaisilla. Jännitys tiivistyy... ja aivan tuota pikaa päästään Taaborille! Taaborinvuori vartoo jo harjoittelijoitansa ja luntakin on enää vain vähän katsomoiden välissä:

talkoot2015b.jpg

Muutama Kivi-juhlien aktiivi oli mäellä haravointitalkoissa, jotta näyttelijät pääsevät Taaborille suunnitelmien mukaan ensi torstaina! Samalla kartoitettiin isompien talkoiden kohteita.

talkoot2015c.jpg
(Mallu ja Maija haravointitalkoissa.)

talkoot2015a.jpg
(Tuuletuksen parantamista Karrin talon alta.)

Pitkin talvea on Facebookin puolella päässyt seuraamaan harjoitusten etenemistä kuvien kautta - kannattaa ehdottomasti käydä tykkäämässä sivustamme, niin pysyy ajan tasalla! Osoite on tietysti facebook.com/Kivijuhlat. Tässä vähän esimakua:

lukkarilla1.jpg

lukkarilla2.jpg

lukkarilla3.jpg

lukkarilla4.jpg

Ja tärkein kysymys: onhan teillä jo liput kesän esityksiin? Niiden myynti on jo täydessä vauhdissa NetTicketissä! Mikäli päivämäärän valitseminen tuottaa päänvaivaa, myydään nettikaupassamme lahjakortteja, jotka käyvät mihin tahansa näytökseen. Myös ryhmät ovat lämpimästi tervetulleita: innostuisiko työpaikkasi henkilöstö nauttimaan yhteisestä kesäillasta ja laadukkaasta, humoristisesta kesäteatterista? Tai harrastusseura? Jokin itsellesi läheinen yhdistys? Täytätkö vuosia ja haluaisit viettää ikimuistoista iltaa läheistesi kanssa ainutlaatuisessa miljöössä? Ota yhteyttä: toimisto@kivijuhlat.fi tai puhelimitse: 046 564 4802 tai varaa liput suoraan NetTicketistä!

Taaborilla tavataan! ;)

PS. Iloiseen joukkoomme kaivataan lisää talkooväkeä! Olisitko kiinnostunut? Lue uutinen aiheesta ja ota toimistoon yhteyttä!


2.12.2014 Impivaaran joulusta

impivaara.jpg

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina, 30.11., vietettiin Impivaaran joulua Klaukkalan ylästeella. Impivaaran joulu -esitykset saivat alkunsa viime jouluna, ja nyt uskallamme jo puhua perinteestä. Näyttämöllä nähtiin mm. lahjakkaita nuoria Pikku Kivestä, taitavaa laulua (Tuia Palonen), hulvattomat Jukolan Tiernapojat... Seuraava (ja vuoden viimeinen) mahdollisuus nähdä esitys on 14.12.2014 klo 18 Nurmijärven Yhteiskoululla - tervetuloa!

15.jpg

Ennen esityksen alkua paikalla oli myös Cafe Hourula, josta saattoi ostaa mm. pullan ja glögin lisäksi esimerkiksi ihania kuvassa näkyviä kynttilöitä! Paketissa (2€/kpl) niitä on kaksi ja mukana on Kivi-sitaatti. Loistava lahjaidea tai joulumuistaminen esimerkiksi opettajille, sukulaisille, tuttaville... Näitä saa myös 14.12. Impivaaran joulusta! Tule siis paikalle hyvissä ajoin ja varaa mukaan hieman käteistä. Esityksessä ei ole väliaikaa.


24.11.2014 Ensimmäinen työpaja ensi kesää varten!

3.jpg

Kesän 2015 Nummisuutareihin tähtäävät työpajat ovat käynnistyneet! Mukana ollut Tanja kommentoi, että "useampi tunti hurahti nopeasti koreografi Heinin sekä ohjaaja Atron johdolla. Hyvä, rento tunnelma sekä mahtavaa porukkaa.

Marras-joulukuussa pidettävien kolmen työpajojen tarkoitus on käynnistää Nummisuutareiden harjoitukset ja tutustua toisiimme, jotta osaamme tehdä mahdollisimman toimivan roolituksen tulevaa kesää varten. "Vielä toki sopii mukaan Taaborinvuoren huonekuntaan rakentamaan ensi kesäksi kaikkien aikojen Nummisuutareita, joten tervetuloa", Tanja jatkaa.

Ohjaajan assistenttina on Irja Rättö, joka kertoo tarvittaessa lisää syksyn työpajoista.

(yhteystiedot: irjaratto@gmail.com, puh. 0466326879)

Seuraavat työpajat järjestetään 3. ja 11.12. klo 18-21 Nurmijärven yhteiskoululla (Pratikankuja 8).


Mutta pidemmittä puheitta, kuvat viime sunnuntailta puhukoot puolestaan:

4.jpg

1.jpg

2.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg